tóth gabiTóth Gabi, Szikora Róbert, Little G és Alföldi Róbert – Te mennyire hasonlítasz hozzájuk? Róluk mindenki tudta már gyerekkorukban, mi lesz belőlük. És Rólad? A tanáraid már régen megmondták, hogy vállalkozó lesz belőled? Vagy épp ellenkezőleg – valami egész más sorsot jósoltak Neked?

4-5 évesen mi akartál lenni? És 10 évesen? És azzá váltál?

Ha nem, akkor se aggódj 🙂 nincs semmi baj. A legtöbben úgyis tűzoltók, rendőrök, állatorvosok, vagy épp traktorvezetők  akartunk lenni kiskorunkban. Természetesen változunk, és ahogy felnőttünk, legtöbbünket egészen más dolgok érdekelnek, mint gyerekként.

Én például még 10 évvel ezelőtt sem tudtam, nem is sejtettem, hogy honlapokat fogok készíteni 🙂 és láss csodát, ma mégis boldogan végzem a munkám!

Baj csak akkor van, ha…

… az, amiből most élsz, nem tesz boldoggá Téged, ugyanolyan boldoggá, mint amilyennek gyerekkorodban pl. tűzoltónak képzelted magad.

… az, amit most teszel, állandó elégedetlenséget, feszültséget szül Benned.

… az, amivé váltál, nem egy elégedett, sikeres, kiegyensúlyozott ember.

Miért van akkor baj?

Mert akkor még a mai napig nem tetted meg azt, amit igazán szeretnél, amire igazán vágysz. 

Ha az, amiből ma élsz, folyamatos feszültséget, elégedetlenséget kelt benned, amitől kiegyensúlyozatlan, stresszes, ideges vagy, akkor az, amiből ma élsz: nem a te szakmád.

Értem én. Tudom, a számlákat ki kell fizetni. A gyereket etetni kell, ruházni, iskoláztatni. Tudom, értem, és megértem.

Mikor az álmaidról beszélsz, néhányan azt mondják:

 “Fel kéne nőnöd végre!” “Vállald a felelősséget!” “Ez mind szép és jó, de miből fogod fizetni a hitelt/adót/bérleti díjat/stb.?”

De tudod, mit mondok?

Az a helyzet, hogy egy életed van. 

Nem tudom, pontosan hány éves vagy, és igazából nem is számít. Mert ha most nem kezded el megvalósítani azt, amire igazán vágysz, nem fogod elérni soha.

Halogathatod még évekig, sőt, évtizedekig akár a következő kifogásokkal:

Majd ha a gyerek ovis/általános iskolás/középiskolás/egyetemista lesz” “Majd ha a gyerek elköltözik” “Majd ha jobb lesz a gazdasági helyzet” 

De ez oda vezet, hogy megkapod az első nyugdíjad, mire észreveszed, hogy elment az idő.

Mivel egy életed van, nem lesz több lehetőséged.

Mit tehetsz ellene?

– Ha még nem tudod, mit szeretnél csinálni, figyelj oda magadra. Milyen tevékenységek okoznak számodra örömet? Szinte biztos, hogy ezek között rátalálsz az igazi hivatásodra!

– Ha már tudod, mit szeretnél csinálni, de azt nem, hogyan lehet belőle megélni – először legyél benne a legjobb!  És ha már a legjobb vagy, keltsd fel a vágyat az emberekben!

– Ha már tudod, mit szeretnél csinálni, de kevés az időd a legjobbá válni, akkor teremts rá időt! Honnan? Heti hány órát nézel tévét/facebook-ozol/stb.? Csökkentsd le a felére, és már meg is van az idő!

– Ha már tudod, mit szeretnél csinálni, van rá időd – akkor rajta, kezdd el most!

És ha honlap, vagy webáruház kell hozzá, hívj bátran: 06-70-428-1356