Honlapom helyezését hogyan befolyásolja a reszponzív megjelenés? Saját honlapom keresőoptimalizálását mennyiben befolyásolja?Keresőoptimalizálás tippek: mennyit számít a mobilbarát megjelenés?

A Google (ahogy szokta) most is a felhasználói szokásokat követi.

Mivel a mobilos és tabletes internetezők száma az elmúlt években jelentősen megnőtt, ennek egyenes következményeként a Google már többször frissítette algoritmusát, hogy ezeket a felhasználókat kiszolgálja.

Tehát nagyon sokat számít, hogy a honlapod mennyire alkalmazkodik ezekhez az eszközökhöz.

Ha nem mobilbarát a honlapom, hátrébb kerülök a keresőben?

Nagy valószínűséggel igen. De nem ez az igazi baj, hanem az, hogy a mobilos keresések között (és a tabletes keresések között) nemigen lesz a honlapodnak helye.

Így sajnos a mobilos felhasználókat könnyen elveszítheted.

(Persze van kivétel – a Google szerint, ha egyébként nagyon jól megválaszolja a honlapod a keresők kérdéseit, nem kerülsz hátrébb. De ilyet még nemigen láttunk, szóval…)

Mit jelent keresőoptimalizálás szempontjából a mobilbarát megjelenés?

Néhányan azt hiszik, csupán annyit, hogy meg lehet nézni okostelefonon vagy tableten az adott honlapot.

Pedig közel sem ennyi az egész…

Fontos a méretarányosság – igen, mert a legkülönbözőbb típusú és kijelzőjű eszközökön is meg kell tudni jelenni. De ennél azért többről van szó.

Ott vannak például a képek a honlapodon – ezeket is fontos, hogy méretarányosan jelenítse meg a weboldalad.

Aztán ott vannak a gombok – pl. a menüpontok. Ezeknél nem csak a méretarányosság, de a kézzel való érintés lehetősége is fontos.

Gondolj bele, egy tableten nincs egér, az ujjad viszont nagyobb, mint egy egér, ezért ha kattintani akarsz, és nehéz, az jó neked? Kényelmes?

Dehogy.

Ez is fontos része annak, hogy a honlapod mobilbarát legyen.

Aztán ott van a navigáció – a menük összezárhatósága, nyithatósága, a menüpontok mérete…

Szóval rengeteg tényező dönti el, hogy a honlapod mobilbarát, vagy nem.

Két dolog azonban biztos:

  1. a felhasználók jobban szeretik a mobilbarát honlapokat.
  2. ezért a Google is jobban szereti a mobilbarát honlapokat.

[su_row]
[su_column size=”1/2″][su_button url=”http://www.profi-honlapkeszites.hu/ajanlatkeres-2/#mennyibe-kerul” style=”flat” background=”#f8061a” size=”5″ center=”yes” icon=”icon: shopping-cart”]Mobilbarát honlapot akarok![/su_button]  [/su_column]
[su_column size=”1/2″] [su_button url=”tel:36703291849″ style=”flat” background=”#1e7908″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes” icon=”icon: phone”]Kérdésem van, felhívlak![/su_button] [/su_column]
[/su_row]