5+1okSokan bizonytalanok abban, megjelenjenek-e vállalkozásukkal az interneten. Ön is így van ezzel? Íme, 5 + 1 ok arra, miért ne legyen saját honlapja, webáruháza.

Első ok: Ön úgy gondolja, nincs szüksége több vevőre, ügyfélre

Nos, ha ez valóban így van, és Önnek meggyőződése, hogy bőven elég ügyfele vagy vevője van, akkor sok sikert kívánunk a továbbiakhoz.

Igaz ugyan, hogy az üzleti életben nemlétező fogalom a “túl sok ügyfél”, de ha Ön mégis ilyen szerencsésnek mondhatja magát, ám legyen.

Második ok: Ön úgy gondolja, nincs szüksége több bevételre

Ha az üzlete elérte már azt a szintet, már annyi bevételt termel Önnek, hogy még az unokái sem fogják tudni elkölteni, akkor gratulálunk – valóban nincs szüksége saját internetes megjelenésre.

Gazdasági szakemberek véleménye szerint azonban ha a tulajdonos már nem vágyik több bevételre, minden esetben rontja a már meglévő üzlet versenyképességét a piacon.

Harmadik ok: Ön úgy gondolja, termékeire/szolgáltatásaira nem lenne igény az interneten

Nos, ez valószínűleg azt mutatja, hogy Ön eleve bizonytalan termékei/szolgáltatásai értékesíthetőségével kapcsolatban. Pedig a valóság az, hogy nincs olyan termék, vagy szolgáltatás, amire egyáltalán nincs igény az interneten – vagy ha mégis, akkor ne lehetne igényt ébreszteni megfelelő marketing-eszközökkel.

Azonban, ha Önnek meggyőződése, hogy termékei/szolgáltatásai nem eléggé értékesíthetőek, akkor valóban érdemesebb az internetes megjelenés előtt ennek fejlesztésére koncentrálni.

Negyedik ok: Ön nem vásárol interneten, ezért úgy gondolja, más sem teszi

Nos, erről sajnos sokan meg vannak győződve, annak ellenére, hogy ma Magyarországon már minden 3. ember vásárol az interneten.  És ugyan ez az arány egyre csak nő, növekszik, mégis sokan vannak, akik ennek ellenkezőjét gondolják.

Ötödik ok: Ön csak költségként tud az internetes megjelenésre gondolni

Az internetes megjelenés pénzbe – és időbe – kerül. Ez tény, ezzel vitatkozni nem lehet – azonban ha Ön egy új üzletet akar nyitni, vagy egy másik irodát bérelni, az ugyanúgy költség, nem?

Nos, nem. Nem költség, befektetés – vállalkozása fejlesztésébe, ügyfélköre bővítésébe, a terjeszkedésbe. Egy megfelelő honlappal vagy webáruházzal pontosan azt éri el, amit akkor érne el, ha minden megyeszékhelyen, nagyvárosban és kisvárosban nyitna egy-egy üzletet/irodát – ugyanakkor annak a kiadásnak a töredékéért. Ha Ön valóban úgy gondolja, hogy ez nem éri meg, akkor nincs szüksége internetes megjelenésre.

5 + 1 ok:  ha Ön alkalmazott, és semmilyen kereskedelmi/szolgáltatási tevékenységet nem végez

Ha Önnek nincs vállalkozása, vagy cége, és a jövőben sem szeretne saját lábára állni, vagy mellékkeresetként sem kívánja ilyen úton kiegészíteni jövedelmét, akkor valóban nincsen szüksége internetes megjelenésre. Arra, hogy barátaival csevegjen, ismerőseivel levelezzen, bővel elegendő a Facebook, az e-mail és a Skype – ezekben az esetekben Önnek valóban nincs semmi érdekeltsége az internetes megjelenésben.

Ha azonban a felsorolt okok közül egy sem igaz Önre, hívjon bizalommal, indítsuk el együtt saját internetes vállalkozását – vagy fejlesszük közösen már meglévő üzletét!