Milyen honlap kell egy építőipari vállalkozásnak? Mik azok az elemek, amire szükség van? Hogyan lesz profi egy építőipari vállalkozás honlapja?

Mint minden céges honlapkészítés esetén, itt is azt érdemes vizsgálni, mit keresnek az ügyfelek, vásárlók a cég honlapján.

Egy építőipari vállalkozás céges honlapjának fontos elemei

  1. ajánlatkérő űrlap
  2. elérhetőségek
  3. referencia munkák (képekkel, videókkal)
  4. az elvállalt munkákat leíró szövegek

Az egyik legfontosabb elem a céges honlapon

Az egyik legfontosabb tényező, hogy az építőipari vállalkozás céges honlapjára érkező látogatók jelentős része éppen megbízható vállalkozót keres. Ha a honlapon megfelelő mennyiségű és minőségű információt talál, a következő lépése az lesz, hogy megpróbál ajánlatot kérni, vagy nekiáll a cég elérhetőségei után nézni.

Ilyenkor két lehetőség van: vagy megtalálja a cég honlapján, amit keres, vagy ajánlatkérés nélkül távozik, és egy másik cégtől kér ajánlatot.

Ezért nagyon fontos, hogy a céges honlapon mind az elérhetőségek (elsődlegesen a telefonszám), mind pedig az ajánlatkérő űrlap jól látható helyre legyen téve. Ilyenkor nem számít a szóismétlés, a telefonszámot akár többször is szerepeltethetjük a céges honlapon.

Az ajánlatkérésre mutató link pedig mindenképpen legyen szem előtt, hiszen lehet, hogy éjjel egy órakor nézegeti valaki a céges honlapunkat, és ilyenkor valószínűleg nem fog telefonálni.

Az ajánlatkérő űrlap a céges honlapon legyen egyértelmű, ne kelljen gondolkodni a kitöltése során. Ne fárasszuk azzal a potenciális ügyfelet, hogy neki kelljen kitalálnia, mit is akarunk tudni!

A céges honlap következő fontos eleme: a referencia munkák

A céges honlapot látogatók (jogosan) kíváncsiak, hogy milyen munkákat vállaltunk és végeztünk eddig. Egy építőipari vállalkozás esetén a referencia munkák nagyon látványosak, éppen ezért hasznos, ha képekkel, illetve videókkal is illusztrálod eddigi munkáidat.

A céges honlap képei és videói között mutathatsz továbbá elrettentő példákat, adhatsz leírást is az ügyfeleidnek arról, mire kell odafigyelniük, mielőtt ajánlatot kérnek. Ezzel egyrészt jobb ügyfeleket nevelsz, másrészt itt nagyon könnyű felhívni a figyelmet az általad nyújtott előnyökre.

Sőt, erősen javasolt, hogy önmagadat és a munkatársaidat is megmutasd, akár munka közben is – ha az ügyfél már látta az arcotokat a honlapon, mikor elmész a munkát felmérni, már szinte ismerősként fog köszönteni!

A céges honlap szöveges elemei

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy vállalkozás honlapja elsődlegesen nem a szakmának szól. A céges honlapodat látogatók többségének halvány fogalma sincs a szakkifejezésekről, éppen ezért keres szakembert, például téged.

A céges honlapodon található szövegek akkor lesznek jó minőségűek, ha úgy tudod elmagyarázni a munkát, hogy egy öt éves gyerek is megértse.

Személyes példa: legutóbb egy nyomda honlapján találtam ilyet, (amikor egy ügyfelemnek kerestem szolgáltatást,) hogy az anyagot stancolva kell leadni. Köszönöm szépen, de ha nem vagyok szakmabeli, a honlapod használatához ne kelljen értelmező szótárt használnom!

Tehát: fogalmazz minél egyszerűbben, érthetőbben céges honlapodon. Akkor is, ha ezért a konkurencia kinevet, hiszen te nevetsz majd, mikor az ügyfelek inkább téged választanak, mert értik is, miről beszélsz!

Igen, és ne felejtsd el a céges adatokat feltüntetni, ez főleg azért kell, mert kötelező.

Egy építőipari vállalkozás céges honlapjára jöhet még

Már kiszolgáltad céges honlapodon azokat, akik éppen igénybe vennék a szolgáltatásaidat – de mi lesz azokkal, akik még csak gondolkodnak rajta? Őket elengeded?

Bármilyen szomorú is, aki ma nem kért ajánlatot, az hiába járt a honlapodon, el fogja felejteni, és ha szerencséd van, amikor készen áll a szolgáltatásaid igénybe vételére, akkor ismét rádtalál. Ha szerencséd van.

De ezt nem muszáj a szerencsére bízni!

Céges honlapod látogatóit, mielőtt kilépnének, megfoghatod még egy felugró ablakon keresztül, ahol az adataik megadása esetén kupont kapnak. Követheted a kilépett látogatókat remarketinggel, akár adwords, akár facebook hirdetésről legyen szó.

Érdekel ez a lehetőség? Többet szeretnél tudni? Kattints ide!